La canària Carolina Darias serà la nova ministra de Política Territorial i Funció Pública, mentre que el valencià José Manuel Rodríguez Uribes assumirà la cartera de Cultura, segons han confirmat aquest dissabte fonts de la Moncloa. Darias és en l’actualitat consellera d’Economia al govern de Canàries i, anteriorment, havia estat presidenta del Parlament canari i delegada del govern. Rodríguez Uribes exerceix de portaveu adjunt del PSOE a l’Assemblea de Madrid, va ser delegat del govern a la Comunitat de Madrid entre juny del 2018 i abril del 2019, i durant sis anys –de 2005 a 2011- director general de suport a víctimes del terrorisme i d’atenció ciutadana. Amb aquests dos nomenaments, Pedro Sánchez acaba de perfilar pràcticament tot el seu executiu i només falta saber el titular del ministeri Justícia. El president espanyol donarà a conèixer tots els noms del seu govern demà diumenge 12 de gener a les 14 hores en una roda de premsa a la Moncloa.

Prèviament, el líder del PSOE haurà informat al rei Felip VI de la composició del seu gabinet i en la compareixença dominical de la Moncloa està previst que Sánchez detalli formalment “els integrants i objectius del nou govern”. Un dels últims noms a afegir-se a la llista ha estat la canària Carolina Darias San Sebastián (Las Palmas, 1965), que assumirà la cartera de Política Territorial i Funció Pública. Llicenciada en Dret per la Universitat de la Laguna, Darias és funcionària de carrera del Cos Superior d’Administradors Generals de l’administració autonòmica canària i va entrar en política l’any 1999 qua va ser elegida regidora pel PSOE a l’Ajuntament de Las Palmas de Gran Canària. Posteriorment, va ser subdelegada del govern a las Palmas entre 2004 i 2008, fins que va entrar al parlament canari per a la 7a legislatura –on va seu portaveu de sanitat del grup socialista-.

Darias, de 54 anys, prendrà el relleu a Luis Planas, que havia entrat a ocupar el ministeri de Política Territorial en substitució de Meritxell Batet, quan aquesta va ser elegida presidenta del Congrés. Pel que fa a la cartera de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes (València, 1968) substituirà en el càrrec José Guirao. Doctor en Dret i professor titular de Filosofia del Dret a les universitats de València i Madrid, Rodríguez Uribes era en l’actualitat portaveu adjunt del grup socialista a l’Assemblea de Madrid. Prèviament havia estat delegat del govern a la Comunitat de Madrid entre juny del 2018 i abril del 2019, i durant sis anys –de 2005 a 2011, en els governs de José Luis Rodríguez Zapatero- director general de suport a víctimes del terrorisme i d’atenció ciutadana.

 

 

Autor: