Els compromisos del govern amb l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre arriben. Després de la creació, l’última setmana del 2019, de l’empresa pública Salut Terres de l’Ebre, els treballadors del centre asseguren que se senten “satisfets” amb el compromís del govern i esperen que la nova gestió en mans del Departament de Salut de la Generalitat signifique una millora per als treballadors i també per als usuaris del centre.

Està previst que Salut Terres de l’Ebre assumisca la gestió de l’Hospital de Móra d’Ebre durant el primer trimestre d’enguany i pose així el punt final definitiu a més de trenta anys de gestió de GECOHSA, l’empresa pública de l’Ajuntament de Reus. Des del govern de la Generalitat ja han anunciat el desplegament d’un pla d’inversions de cinc milions d’euros en nous equipaments al centre. “Ha estat una època molt dura, de falta d’inversions i de personals però per als professionals el més important és l’usuari i a partir d’ara creiem que tot anirà a millor: les inversions, les condicions de treball però sobretot el servei que rebrà l’usuari, que és el més important”, ha assegurat Àngels Anguera, del comitè d’empresa de l’Hospital Comarcal.

En els últims anys, els treballadors han convocat diverses protestes contra la gestió de l’Ajuntament de Reus, que en els últims anys ha desviat fins a vuit milions d’euros dels fons de reserva de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre per a pal·liar la despesa del nou Hospital Sant Joan de Reus. Uns diners que aportava la Generalitat per al funcionament del centre a la Ribera d’Ebre i que havien de repercutir en la millora de les instal·lacions i també en les pagues per objectius del personal sanitari.

Ara, amb la nova gestió de Salut Terres de l’Ebre, el personal passarà a dependre d’esta nova societat de forma progressiva. A la vegada, s’iniciarà una millora de les instal·lacions valorada en cinc milions d’euros. Tal com va detallar el passat mes de desembre per als propers quatre anys està previst ampliar l’àrea quirúrgica, incloent-hi una àrea de preoperatori i una de readaptació al medi després de l’operació, a més de l’ampliació de la unitat postanestèsica. També s’habilitarà un nou espai per a assistir parts naturals, un nou arc quirúrgic i també es renovaran les sales per al descans del personal de guàrdia. A més a més, ja ha reobert la cafeteria de l’Hospital, que portava dos anys tancada al públic.

“S’ha de reconèixer públicament que el CatSalut ha anat complint durant el 2019 els compromisos que va prendre amb els treballadors. Tal com hem denunciat incompliments, ara reconeixem que s’ha fet bona feina i n’estem satisfets. Ja han començat les inversions i esperem que enguany inaugurem una nova etapa que siga millor per a tothom”, ha sentenciat José Domínguez, representant dels treballadors al Comitè d’empresa.