L’Associació de Municipis per la Independència (AMI), l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) han emès aquest dissabte un comunicat conjunt en el que expressen el seu “total rebuig” a les decisions de la Junta Electoral Central (JEC) d’inhabilitar el president de la Generalitat, Quim Torra, i de no permetre al president d’ERC, Oriol Junqueras, d’accedir al seu acte d’eurodiputat. Les tres entitats han informat que treballen en coordinar una “resposta unitària, conjunta i àmplia” en el que consideren un “nou atac a la democràcia i a les institucions catalanes”. De moment, han anunciat que dimarts presentaran una moció conjunta.

Els presidents de les tres entitats, Josep Maria Cervera (AMI), Lluís Soler (ACM) i Olga Arnau (FMC) tenen previst assistir aquest dissabte al ple extraordinari convocat al Parlament per mostrar el seu “rebuig frontal als continus atacs per part de la justícia i els òrgans administratius espanyols”. A més, han donat suport a la crida per participar en la concentració convocada davant de la cambra catalana.