Els dos consellers d’Enlairem Deltebre al Consell Comarcal del Baix Ebre, Andreu Curto i Carlos Serra, han fet arribar la seua queixa a l’ens comarcal pel fet que el municipi de Deltebre haja quedat exclòs del programa Treball i Formació, que destina persones en situació d’atur a treballs de manteniment als diferents municipis de la comarca. Segons els consellers d’Enlairem, si no es corregeix esta situació Deltebre podria perdre dos llocs de treball que haurien de destinar-se a mantenir EbreTerra i la senyalització del Camí Natural que arriba fins a Riumar.

Per la seua banda el president comarcal,  Xavier Faura, ha recordat que per desenvolupar el programa Treball i formació, els municipis han de complir dos requisits: que hi passe la via verda d’Adif que gestiona el Consell Comarcal o que tinguen contractada la recollida de residus al Copate a través del Consell. Faura assegura que ni una cosa ni l’altra es compleixen a Deltebre i que per això ha quedat exclòs del programa.

 Des d’Enlairem Deltebre insisteixen en exigir una rectificació i un informe tècnic i jurídic que explique l’exclusió de Deltebre del programa, ja que, consideren que s’ha  donat una arbitrarietat política en la decisió. L’alcalde de Deltebre, Lluís soler, ha enviat també una carta al president comarcal  on demana que Deltebre puga acollir-se al programa Treball i Formació d’acord amb el conveni interadministratiu que tenen signat l’Ajuntament de Deltebre i el Consell. El Consell assegura però que les condicions del programa queden excloses d’este conveni i que atendre a les peticions de Deltebre podria fer incórrer el Consell en una il·legalitat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.