El PP estudia accions legals contra la directora de la presó de Lledoners per permetre un “míting polític” d’Oriol Junqueras, en referència a l’àudio que s’ha pogut escoltar durant la inauguració del congrés d’ERC aquest dissabte. Segons ha pogut saber l’ACN, els Serveis Penitenciaris de la Generalitat obriran una investigació per determinar si hi ha hagut alguna irregularitat. El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Montesinos, també ha remarcat que el PP ha registrat al Congrés una petició de compareixença urgent perquè Carmen Calvo, vicepresidenta del govern espanyol en funcions, digui si “pressionarà l’Advocacia de l’Estat com li reclamen els seus socis preferents, els senyors d’ERC“. Calvo va dir que l’Advocacia està estudiant quina és la posició que li permet “ajudar de la millor manera” el Suprem a “complir” amb el pronunciament del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre la immunitat d’Oriol Junqueras.

A parer de Montesinos, aquestes declaracions són “intolerables“. És per això que ha assegurat que el PP portarà a terme una “ofensiva legal i parlamentària” en defensa d’Espanya davant dels “excessos” de Pedro Sánchez. En aquest sentit, ha lamentat que el socialista estigui “a expenses del que diguin uns militants d’una formació política que està dient que el seu objectiu final és la destrucció de la unitat nacional“.

Els populars, de fet, presentaran mocions a comunitats, ajuntaments i diputacions perquè els barons del PSOE “diguin si estan al costat de la defensa de la unitat d’Espanya i la igualtat de tots els espanyols o bé a favor d’un pacte amb els que volen trencar la nació“.

Autor: