L’Escola del Temple de Tortosa passarà a ser Institut Escola a partir del proper curs 2019/20, segons que ha anunciat aquest divendres la directora territorial d’Educació, Montserrat Perelló, acompanyada per l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el director del centre, Marc Curto.

La integració de l’educació primària i la secundària en el mateix centre atorgarà al nou l’institut escola de Tortosa autonomia pedagògica per impulsar els seus projectes educatius i capacitat organitzativa i de gestió dels seus recursos. “És un model molt vàlid pel qual aposta el Govern de la Generalitat. A més de ser una reivindicació del centre i de les famílies, l’Escola del Temple reuneix tots els requisits per ser Institut Escola”, ha explicat Montserrat Perelló.

L’alcaldessa de Tortosa, Mertitxell Roigé, ha valorat amb molta satisfacció l’anunci de la Generalitat i ha recordat l’experiència d’èxit que ha suposat al municipi l’Institut Escola Daniel Mangrané. “Pensem que el nou Institut Escola del Temple també serà un referent pel que fa a aquest model educatiu”, ha afirmat.

El director de l’Escola del Temple, Marc Curto, ha reconegut que el professorat del centre així com les famílies han rebut aquesta notícia amb “eufòria” i ha agraït el suport que han tingut per part de l’Ajuntament de Tortosa en aquesta demanda a Educació.