Les cases rurals de les Terres de l’Ebre han assolit una ocupació d’un 30 per cent. El bon temps no ha animat les reserves d’última hora que no han estat significatives. El portaveu de l’Associació de Turisme Rural de les Terres de l’Ebre (Aturebre), Juanjo Bel, ha afirmat que les dades són negatives, ja que “ni en els pitjors anys de la crisi” econòmica s’havien registrat xifres tan baixes.

El bon temps no ha propiciat un increment de les reserves d’última hora a la quarantena de cases rurals associades a l’Associació de Turisme Rural de les Terres de l’Ebre. Tan sols una d’elles ha aconseguit revertir la situació i, finalment, ha llogat la propietat. “El pont no ha anat bé, la previsió s’ha complert, amb un petit increment d’un 2%, que és molt poc”, ha lamentat Bel. De fet, el portaveu d’Aturebre ha considerat que aquest pont ha estat un dels “pitjors anys”. L’any passat l’ocupació es va xifrar en el 20%, però anteriorment rondava el 50%. La neu prematura i l’excés d’oferta, segons Bel, expliquen aquesta tendència a la baixa.

Quant a les previsions de les festes nadalenques, Bel apunta que les dates de Nadal i Sant Esteve seran fluixes i preveu una ocupació d’entre un 10 i un 15 per cent. En canvi, els dies de Cap d’Any estima que s’enfilaran fins al 90 per cent i que, fins i tot, podrien arribar a penjar el cartell de complet.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.