Uns 1.500 empresaris i agents socials reunits aquest dijous al matí a Elx han exigit al govern espanyol que acceleri les obres del corredor mediterrani ferroviari. Tot i admetre “avenços importants” en l’execució, consideren que les administracions públiques han d’avançar amb major celeritat per aconseguir els objectius que es van marcar per a l’any 2025. En el batejat com a ‘Acte Empresarial i Segona Revisió Semestral de 2019’ d’aquest projecte, el secretari d’Estat d’Infraestructures del govern espanyol, Pedro Saura, ha reiterat el “compromís” de l’administració estatal amb l’obra i, en aquest sentit, ha anunciat la importància de la posada en marxa de la variant de Vandellòs “en les pròximes setmanes”.

Saura ha recordat que l’eliminació del coll d’ampolla entre Vandellòs i Tarragona permetrà escurçar en mitja hora el temps de trajecte entre Barcelona i València. A més, ha explicat que el Ministeri de Foment “continua avançant” en la resta de trams del corredor per posar-los en servei al més aviat possible com una “peça clau” de la planificació ferroviària. El govern espanyol ha destinat a l’obra uns 2.000 milions d’euros i que continua incompleta després de pràcticament dos dècades de projectes, treballs i reivindicacions.

Els empresaris, que en el marc de la campanya #QuieroCorredor han recollit ja 161.000 firmes favorables a l’obra, creuen imprescindible que la posada en marxa del corredor no es prolongui més enllà de l’horitzó de 2030, tot destacant els beneficis des del punt de vista empresarial i d’ocupació que aquesta connexió amb la resta d’Europa ha de suposar en àmbits com les exportacions agrícoles, industrials o el turisme.

Autor: