La família Julve-Villó ha cedit un quadre del pintor tortosí Antoni Casanova (Tortosa,1847-París, 1896) al Consell Comarcal del Baix Ebre, amb l’objectiu que l’obra tingui una ubicació pública per a la seua divulgació. Concretament l’obra cedida es titula “Jesús predicant als nens”, forma part de la primera etapa artística del pintor i és la més antiga d’entre les accessibles al públic. Casanova Estorach, amb un estil que s’emmarca en el costumisme romàntic, es va formar a la Llotja de Barcelona, d’on es va traslladar a l’Escola de Belles Arts de San Fernando de Madrid i, posteriorment, va ampliar els estudis a Roma per acabar establint-se a París. Va aconseguir fama amb les seues representacions iròniques de temes eclesiàstics.

Segons ha explicat Aleix Roig Pallarés, doctorand en Història de l’Art i expert en l’obra de Casanova, aquesta pintura “disposa d’un gran rigor compositiu, destacant el vigor anatòmic amb reminiscències clàssiques dels personatges que hi apareixen. La imatge esdevé, tal i com succeeix amb el quadre Carles V recollint els pinzells de Ticià present a l’Ajuntament de Tortosa, un ampli ventall de figures i expressions dignes de ser observades només amb la pausa i el deteniment de qui en cerca el detall. Curiosament, el revers de la tela clerical amaga una sèrie d’apunts de diversos personatges amb indumentària dels segles XVI i XVII , els quals tot i la seva ràpida execució no desmereixen en qualitat”.

El conseller de Cultura i vicepresident del Consell del Baix Ebre, Jordi Jordan, ha recordat que gran part de l’obra de Casanova Estorach resta en l’anonimat de col·leccions particulars i ha valorat positivament aquesta cessió perquè permetrà que l’obra es visualitze en un espai públic. També hi ha pintures de Casanova al Museu del Prado, el Museu Nacional d’Art de Catalunya i l’Ajuntament de Tortosa.

El quadre “Jesús predicant als nens”, un oli sobre llenç que fa 1.825 per 2.725 centímetres, s’ha situat a l’entrada de la sala Josep Costa de l’ens comarcal. El president del Consell, Xavier Faura, ha destacat que el govern comarcal té la voluntat d’incrementar la col·lecció d’obres d’art de l’ens mitjançant les aportacions voluntàries que li ofereixen. Actualment, el Consell disposa d’una petita col·lecció d’obres d’art relacionades amb paisatges, elements o autors de la comarca.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.