Tots els ciutadans que ho vulguin podran visitar aquest dissabte 23 de novembre el nou Palau de Justícia de Tortosa, coincidint amb la data de la seva inauguració. Les portes obriran al públic de les 10 fins a les 11.30 hores, que és quan es permetrà l’entrada al darrer grup. La visita és gratuïta i no cal inscripció prèvia.

El punt de trobada serà la plaça dels Estudis, davant de la porta principal del nou edifici. Allà hi trobaran professionals del Departament de Justícia, que acompanyaran els visitants per les diferents plantes del nou edifici. El recorregut inclourà les sales on se celebren les vistes, les sales on es fan les rodes de reconeixement o les sales on es realitzen les autòpsies, entre altres espais.
L’acte d’inauguració començarà a les 12 hores i anirà a càrrec de la consellera de Justícia, Ester Capella, amb la presència de diferents autoritats del Govern, l’Administració local i el món judicial.

La nova seu s’aixeca en un solar de 850 m2 i està situat al carrer de la Mercè amb la plaça dels Estudis. Té una planta baixa i tres pisos d’alçada, que sumen 3.500 metres quadrats. En total, entre l’edifici de nova planta i l’edifici que ja existia, la superfície tindrà un total de 7.700 metres quadrats per a usos judicials. És a dir, que el conjunt dels jutjats disposa ara de pràcticament el doble d’espai que fins a la data

Les noves instal·lacions preveuen espais específics i circuïts diferenciats per protegir les víctimes i els testimonis. Segons Justícia, l’objectiu d’aquest disseny és evitar que la visita als jutjats signifiqui, de nou, una experiència traumàtica per a les persones que han estat objecte d’un delicte.

La construcció d’aquestes noves dependències també han suposat una reurbanització de la plaça dels Estudis i d’una placeta al carrer Sant Felip Neri. Aquests nous espais públics fan de nexe entre els dos edificis i formen part del nou pol judicial de Tortosa, que contribuirà a la regeneració del nucli antic.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.