La Festa del Vi Novell arriba a Barcelona aquest dissabte 16 de novembre i, un any més, se celebrarà al llarg de tot el dia (de 12h a 20h) als jardins del Palau Robert de Barcelona amb l’objectiu de donar a conèixer els vins dels 9 cellers participants en el projecte -Celler Carles Andreu, Celler Cooperatiu de l’Espolla, Cooperativa La Granada, Covides, Maset, Celler Masroig, Sant Josep Vins, Vinícola de Sarral i Vins Petxina- de manera que pugui arribar al màxim públic possible i mantenir així viva aquesta tradició catalana. Els vins es podran maridar també amb una proposta gastronòmica d’altres productes locals i de temporada com ara els Embotits Salgot, els Formatges Betara i les avellanes de la Denominació d’Origen Protegida Avellana de Reus, que també hi participen de la festa.

A més, enguany, la Festa del Vi Novell tindrà també un vessant solidari, i és que tots aquells que hi participin de la festa, amb la compra de les seves degustacions estaran col·laborant amb el Celler Rendé Masdeu, que es va veure greument afectat per les riuades del passat 22 d’octubre a l’Espluga de Francolí.

Aquesta iniciativa, que celebra enguany la seva tercera edició, neix de la proposta que un grup de cellers sensibles a la tradició del Vi Novell van fer a l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) per promocionar els vins amb denominació d’origen que s’elaboren i comercialitzen arreu del territori fent ús del terme tradicional ‘novell’.

Els principals factors que caracteritzen el vi novell són la temporalitat i la producció limitada. El Vi Novell s’enceta per Sant Martí (11 de novembre) i el seu consum dura fins que comencen a sortir els primers vins joves dels cellers. I és que el vi novell és un vi més que jove. Només s’embotella a l’inici de cada campanya i és el primer tast de la collita. És un vi afruitat i fresc que recorda al gust del raïm i que és ideal per acompanyar tota mena d’àpats, especialment aquells elaborats a base d’altres productes de temporada.

 

CELLERS I VINS PARTICIPANTS A LA FESTA DEL VI NOVELL 2019

Celler Carles Andreu (Pira, Conca de Barberà)
Carles Andreu Trepat Novell 2019 Negre – DO Conca de Barberà

Celler Cooperatiu Espolla (Espolla, Alt Empordà)
Vi Novell 2019 Negre – DO Empordà

Celler Cooperatiu La Granada (La Granada, Alt Penedès)
Vi Novell 2019 Blanc – DO Penedès

Celler Masroig (El Masroig, Priorat)
Vi Novell 2019 Negre – DO Montsant

Covides (Vilafranca del Penedès, Alt Penedès)
Vi Novell Xarel·lo 2019 Blanc – DO Penedès

Maset (La Granada, Alt Penedès)
Donzell 2019 Blanc – DO Catalunya

Portell Vins i Caves (Sarral, Conca de Barberà)
Portell Blanc de Blancs Novell 2019 – DO Conca de Barberà

Portell Rosat Trepat Novell 2019 – DO Conca de Barberà

Sant Josep Vins (Bot, Terra Alta)
Novell de Bot Garnatxa 2019 Negre – DO Terra Alta

Vins Petxina (Sarral, Conca de Barberà)
Garrí Novell 2019 Negre – DO Conca de Barberà

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.