La Banda Municipal de Música de Tortosa celebrarà la setmana que ve la festivitat de Santa Cecília amb un seguit d’activitats. Una de les més destacades serà la presentació del llibre ‘Banda Municipal de Música de Tortosa (1942-2017)’, que ha elaborat durant els últims dos anys l’actual director de la banda, Juanjo Grau. El treball fa una recerca, tant gràfica com documental, sobre l’origen de l’entitat musical tortosina així com dels diferents períodes i etapes pels quals ha passat durant els 75 anys de trajectòria. La presentació d’aquest llibre digital tindrà lloc divendres 22 de novembre, coincidint amb la festivitat de Santa Cecília, a les 19 hores a la Casa de la Música.

Com és habitual, els recitals musicals també formaran part del programa d’activitats per commemorar la festivitat: el primer tindrà lloc dijous 21, a les 18 hores, amb una audició a la mateixa Casa de la Música, a càrrec de l’alumnat i el professorat de l’Escola municipal de Música.

Posteriorment, dissabte 23, la Banda Municipal de Música actuarà al teatre auditori Felip Pedrell amb un concert en el qual el món del cinema i del teatre serà el fil conductor. Amb la col·laboració d’altres músics del territori, com els cantants Cecília Aymí i Jordi Mauri, i del cor de l’Escola Arts, el recital repassarà algunes de les bandes sonores més conegudes, com ‘West Side Story’, ‘El rei lleó’ o ‘El mag d’Oz’, entre d’altres, però també amb espai per grans clàssics del teatre, com ‘Els miserables’, ‘El fantasma de l’òpera’ o ‘Mar i Cel’.

El concert tindrà dos passis: a les 19 i a les 22 hores. Les entrades són gratuïtes però cal recollir prèviament les invitacions al teatre auditori Felip Pedrell (dimecres i dijous, de 12 a 13.30 h) o bé a l’escola municipal de música (dilluns i dimecres, de 18.30 a 19.30 h).

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.