Més d’un miler de persones han participat aquest dissabte a la tarda en els actes convocats per Riuada Ebrenca per “desobeir” la Junta Electoral Central, que han esdevingut un clam en defensa de les llibertats i contra la repressió. A primera hora de la tarda, diversos centenars de persones s’han concentrat davant les escales de l’entrada principal al parc municipal de Tortosa per escoltar les actuacions musicals de Cesc Freixas i Rampaire, entre d’altres.

A mesura que s’han anat congregant més assistents ha quedat tallada la circulació a l’avinguda de la Generalitat. Mentre s’han fet les actuacions musicals un grup de joves ha pintat un mural en una de les parets de l’antic pont del ferrocarril que reivindica la llibertat dels presos polítics. S’hi pot veure una mà que obre les reixes d’una presó.

Posteriorment, amb el lema Desobediència, la nostra millor arma, més d’un miler de persones han recorregut diversos carrers de Tortosa fins arribar a la seu del Jutjats, força protegits pels Mossos d’Esquadra. Els manifestants han encartellat la façana amb fotografies de l’esposició ’55 URNES per la llibertat, que la Junta Electoral de Zona va ordenar tancar aquesta setmana. Posteriorment, ja a Ferreries, a la plaça Mestre Monclús i al costat de la caserna de la Guàrdia Civil, els manifestants han cremat paperetes electorals de partits unionistes.