PortAventura Dreams ha obert portes per rebre les primeres famílies. El village, que acollirà 200 famílies anualment, està ubicat dins el resort de PortAventura World i busca oferir una experiència única als nens, nenes i joves que pateixen malalties greus i les seves famílies.

Amb una inversió de més de 4 milions d’euros, PortAventura Dreams és un espai físic, diferent i lúdic, però també és un espai emocional, ideat per buscar un efecte positiu des del punt de vista psicològic durant la lluita contra la malaltia, i alhora que permet alimentar nous moments d’unió familiar.

“A PortAventura World, volem aportar valor real a la societat i al nostre entorn. Les nostres accions des de la palanca social actuen com a eines per conjugar totes les necessitats de canvi i sostenibilitat de la companyia. Avui, com un reflex més dels nostres valors, es posa en marxa el projecte PortAventura Dreams “, ha assenyalat Arturo Mas-Sardá, president de PortAventura World.

El village, un espai de 8.850 m2, compta amb sis habitatges de 135 m2, espai de jocs, camp de futbol i jardins que envolten tot l’entorn, així com un restaurant on s’ofereix servei de menjars a les famílies allotjades i una sala polivalent on els voluntaris de la Fundació PortAventura organitzaran el calendari d’activitats i tallers per a totes les famílies. La selecció dels beneficiaris va a càrrec d’un comitè mèdic independent, format per professionals dels hospitals participants en la iniciativa, juntament amb la Creu Roja. Són infants i joves d’entre quatre i disset anys que hagin patit una malaltia molt greu. Per la seva banda, la Fundació PortAventura cobrirà el cost de l’estada setmanal i oferirà accés lliure als tres parcs i la possibilitat de fer activitats i excursions al territori.

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron aprofitarà l’experiència per endegar un assaig pioner sobre els beneficis que té per als pacients participar en accions d’oci i entreteniment. “Els resultats esperats són una millora en el benestar emocional tant del nen com de la família, un cop surti d’una malaltia greu o estigui patint una malaltia crònica i estigui en fase de recuperació”, ha assenyalat la sotscap assistencial del centre, Rocío Cebrián. Els resultats es coneixeran en sis mesos.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.