L’Ajuntament de la Ràpita, a través de al regidoria d’Educació, ha reconegut una quarantena d’alumnes i professors en el marc de la V Nit de l’Ensenyament. Són membres dels diferents centres educatius de la població: els col·legis Horta Vella, Carles III, Sagrada Família i del institut els Alfacs.

La gala que es va celebrar el passat divendres 4 d’octubre a l’Auditori Sixto Mir va servir per premiar l’esforç de 33 estudiants que durant el curs 2019-2019 han excel·lit en algun camp, ja sigui per obtenir algun premi, quedar primers en concursos o obtenir notes excel·lents a les Proves d’Accés a la Universitat.

En aquesta edició de la Nit de l’Ensenyament, els estudiants reconeguts han estat els següents: Àngel Labordeta Pitarch, Bruna Navarro Zabala, Mar Garriga Cruelles, Pau López Romero, Pol Montserrat Pérez, la classe de 4t C del Carles III, Aroa Roca Reverté, Júlia Redó Sancho, Judith Ramírez Ribas, Andrea Rodríguez Pons, Carla Porras Pomar, Maria Fabregat Lucena, Vicent Fabregat Lucena, Ferran Castellà Garcia, Laia Cabré Navarro, Juana Adell Lucena, Nerea Lara, Frank Brunet, Natàlia Sin, Cristina Boar, Pep Donate, Iris Escrihuela, Sara Porres, Alèxia Brusca, Sílvia Gómez, Alba Taulés, Gemma Pedroche, Marta Mariano, Aran Montañés, Marta Sanz Matamoros, Lídia Isierte i Nàdia Fischer.

D’altra banda, es va fer un sentit agraïment a set docents que aquest curs s’han jubilat: Lurdes Machí, de l’Horta Vella; Àngel Carretero i Jusi Arlández, del Sagrada Família; Isabel Balaguer, Pepita Cavallé i Anna Calvet, del Carles III; i Vicent Renau del Institut els Alfacs.

El principal homenatjat d’aquesta edició va ser Agustí Reverté, que va ser convidat a fer una ponència. Agustí Reverté va ser el primer director de l’Institut els Alfacs i va pilotar el desplegament de l’ensenyament secundari a la Ràpita a la dècada dels vuitanta. També va tenir un paper destacat en la implantació del estudis de formació professional en aqüicultura, únics a tota Catalunya.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, i la regidora d’Educació, Èrika Ferraté, van donar la benvinguda als assistents i van presentar els homenatjats. En el seu discurs, l’alcalde va agrair als professors i a les famílies els seus esforços per la seva contribució “a millorar la societat a través de la educació i valors” que transmeten als seus alumnes i fills. Caparrós també va encoratjar als més joves a instruir-se per encarar els reptes del futur, com la crisi climàtica, la revolució tecnològica, el despoblament del medi rural o els canvis polítics. La regidora d’Educació, Èrika Ferraté, va posar èmfasi en la feina dels professors i professores. I va donar les gràcies “per no desanimar-vos per molts motius que tingueu, perquè sabeu que la vostra missa important per permetre-us el luxe de defallir”.

Altres institucions educatives de la Ràpita van col·laborar en la Nit de l’Ensenyament. L’escola bressol Xip Xap va confeccionar la decoració de l’escenari, l’Escola Pons va oferir el pica-pica posterior, l’Escola de Dansa Esther Rosselló va oferir un espectacle i un dels alumnes de l’Escola de Música de l’Agrupació Musical Rapitenca va interpretar diverses peces per a piano.