Un any més, conjuntament els Ajuntaments de la Pobla de Benifassà, la Sénia i Vall-de-Roures/Valderrobres més la Mancomunitat de la Taula del Sénia han organitzat la Festa del Tossal del Rei-2019.

Encara que abans s’havia fet alguna trobada, va ser l’any 2007 amb la creació de la Mancomunitat Taula del Sénia (a la que pertanyen els 3 municipis) quan es va organitzar la festa conjuntament i, des d’aleshores, ja s’ha fet tots els anys.

El Tossal del Rei (o també s’anomena dels 3 Reis) és un cim de 1.350 metres d’altitud, on es troben els termes dels 3 municipis: la Pobla de Benifassà, la Sénia i Vall-de-Roures, i per tant també les províncies de Castelló, Tarragona i Terol i la Comunitat Valenciana, Catalunya i Aragó.

La gent dels diferents pobles sol pujar de moltes maneres, la majoria caminant (alguns surten des de la Sénia, altres des de Fredes-la Pobla de Benifassà), altres van en bicicleta i la majoria sol anar al principi en cotxe i la darrera part a peu.

Un cop al Tossal, l’ajuntament de la Sénia ofereix cafè i pastes per tothom i a continuació hi ha uns curts parlaments relatius a la diada i a la germanor entre els tres pobles i també els territoris veïns. Avui han parlat els Alcaldes de la Pobla de Benifassà (David Gil) i la Sénia (José Ramon Bellaubí), el Tinent d’Alcalde de Vall-de-roures (Mariano Mínguez) i la Gerent de la Taula del Sénia (Tere Adell).

Al migdia s’ha fet un dinar de germanor al Pavelló poliesportiu de Fredes amb 150 persones, calculant-se que els participants en el diferents actes al Tossal i a Fredes han superat les 300 persones.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.