L’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre ha manifestat el seu “malestar” per la moció aprovada al Parlament aquest dijous que insta el Govern de la Generalitat a prohibir els correbous. El vicepresident de l’entitat, Joaquim Martí, ha afirmat en declaracions a l’ACN que no entenen la decisió de la Cambra catalana, i ha considerat que s’ha de “respectar el dret” de cada poble a decidir si volen fer correbous. L’entitat recorda en un comunicat que aquesta activitat està “completament legalitzada i regulada” en una llei que va ser aprovada “per una àmplia majoria” del Parlament, i assegura que els taurins no toleraran que “es posi en dubte” si hi ha o no maltractament, o que es vulgui prohibir “la cultura i tradició d’una part del territori català”.

Des de l’entitat s’ha subratllat que els aficionats als bous són els primers que volen el benestar animal i intenten fer les coses el millor possible. Alhora, ha assegurat que la presència del bou brau en pastures al massís dels ports i també al Delta de l’Ebre “aporta biodiversitat” al medi natural i “serveix per al manteniment” de l’ecosistema.

A més, l’Agrupació considera que els bous “formen part de la identitat de les Terres de l’Ebre” i es valoren com a “part del patrimoni cultural i ancestral”. Per això opina que els poders públics “no estan per debatre el que és cultura i el que no”, i afegeix que “solament el poble amb llibertat pot decidir la seva cultura”. “Amb els temps confusos que estem vivint en l’actualitat, on les paraules llibertat i democràcia estan a la boca de molts dels nostres parlamentaris, exigim que es tinguin en compte també amb la nostra festa”, afegeix el comunicat.

Per tot plegat, Joaquim Martí no ha descartat que hi hagi mobilitzacions en contra de la moció del Parlament i ha criticat que alguns partits “hagin donat, en aquest cas, llibertat de vot als diputats”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.