L’Ajuntament de Mas de Barberans, organitza la 6a Trobada Poètica a Mas de Barberans que enguany tindrà lloc el diumenge 6 d’octubre a les 10.30h. a les Escales de la Miranda. És la trobada poètica que any rere any, des del 2014, es celebra al Mas de Barberans.

L’esdeveniment, aplegarà poetes de renom de les Terres de l’Ebre, com poden ser Emigdi Subirats o Conxita Jiménez entre d’altres; també gaudirem d’assistents d’arreu de Catalunya com per exemple el grup sabadellenc “A Trenc d’Alba”, poetes de la Comunitat Valenciana,i d’altres d’internacionals es sumaran a la trobada.

Es concep com una jornada molt participativa on s’apropa la poesia a tothom. Grans i menuts juguen amb les paraules i expressen sentiments, pensaments i emocions, compartint un mateix espai com a escenari, les escales del Mas de Barberans, obrint-se al cel net i blau d’aquesta població que conserva les arrels en els seus orígens i s’obre al món per donar i rebre, compartint l’essència cultural teixida pels anys i per la gent.

La 6° Edició d’Escales que pugen al cel, es dibuixa amb el color de la música, i com a gran novetat s’estrenarà la cançó poesia musicada especial per a la festa, Escales que pugen al cel, que parla de les escales i del poble. La Trobada es vestirà d’elements vius i decorats que conduiran el públic i els participants per un recorregut dinàmic, on la poesia, la música i la interpretació es uniran de la mà. Es conjugaran la força de la paraula, la màgia de les escales i els carrers del Mas de Barberans, tot acaronat per diferents textures melòdiques i un acompanyament d’excepció.

Cal destacar les escales del Mas de Barberans com a escenari principal i diferenciador de l’esdeveniment. L’orografia de la muntanya marca l’urbanisme del poble, i les escales salven els desnivells i comuniquen els carrers. Les escales i la gent són els grans protagonistes de la festa.

El Museu de la Pauma serà el punt de recepció dels poetes a les 9.30 h del matí. El tret de sortida d’Escales que pugen al cel tindrà lloc a les Escales de la Miranda a les 10:30h, on confluiran poetes i públic per començar el recorregut poètic i musical acompanyats de l’entranyable Sílvia Panisello (guia-actriu) que conduirà els participants a través dels carrers i escales, escenaris de la festa. A la Pastisseria la Miranda es podrà esmorzar. Ells alumnes de 4rt d’ESO de l’IES Les Planes de Santa Bàrbara hi participaran amb poemes tematitzats amb el lema *Perquè ens preocupa el nostre món?”.

La Galeria d’Art «Lo Fato» obrirà les seves portes esdevenint un dels escenaris destacats on el cant i la paraula seduiran les obres d’art. Els carrers i les escales es vestiran de poesia escrita que es penjarà en els estenedors preparats per a l’ocasió, per tal de compartir i viure la màgia dels versos i apropar la poesia a tothom.

El factor sorpresa estarà present en tot l’esdeveniment, on el simbolisme de determinats elements que hi apareixeran teixiran una experiència plena de matisos que vestiran les intervencions poètiques entrellaçant versos, gestos, i cançons de base poètica, que Carlos Lupprian i Pili Cugat han treballat especialment per a l’ocasió.

El recorregut desembocarà en una actuació musical de Pili Cugat i Carlos Lupprian, on les xiquetes i els xiquets de l’escola del poble, cantaran una cançó de base poètica, i els restaurants oferiran un vermut. Una gran Trobada poètica i musical que acabarà amb un dinar de germanor del rapsodes fet pel Bar Aragó.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.