Les Jornades d’Arquitectura Biodinàmica a la vil·la romana de la Carrova descobriran aquest jaciment arqueològic d’Amposta, el 21 i 22 de setembre. “És important posar en valor l’existència d’aquesta vil·la romana que tenim a Amposta. Fins ara s’han realitzat unes tasques de neteja a la zona on es troba el jaciment, però des de l’Ajuntament hem de seguir treballant per reivindicar aquestes restes arqueològiques“, diu l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs. Aquesta activitat l’organitza l’Institut d’Estudis Comarcals del Montsià amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Amposta, l’Institut Ramon Muntaner i el centre d’Estudis Planers.

L’arquitecte tècnic Jaume Pujol, que serà un dels professionals que participaran en aquests tallers, afrma que “l’arquitectura biodinàmica no deixa de ser una forma d’anomenar les tècniques antigues de construcció i que en tants casos veiem representants a les nostres terres a través de la pedra seca o la tova, per exemple. És per això que la idea d’aquestes Jornades és reivindicar les formes de construcció de l’època romana que podem veure a la Carrova“. Les Jornades d’Arquitectura Biodinàmica a la vil·la romana de la Carrova donaran a conèixer el llegat romà a la comarca del Montsià, però també els principals conceptes de l’arquitectura biodinàmica i l’arquitectura experimental a través de diversos tallers de treball de la pedra en sec, entramat vegetal, toves o pigments naturals i ceràmica a torn, aquests dos dirigits a tots els públics.

Per a assistir-hi és necessari inscriure’s a través del correu electrònic [email protected]. En el cas dels adults, el preu general és de 20 euros, mentre que les persones jubilades, estudiants o sòcies tenen un preu d’entrada de 10 euros. Els menors de 12 anys tenen l’entrada gratuïta.

Redacció: F.T.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.