La Plataforma en Defensa de l’Ebre s’adhereix al manifest internacional per la Vaga Mundial pel Clima convocada per al 27 de setembre de 2019 que crida a la ciutadania a manifestar-se i realitzar accions reclamant el reconeixement de l’estat d’emergència climàtica i exigir mesures als governs per limitar l’incrementa de la temperatura global.

Des de la plataforma apunten que tot i que això per a la gent de les Terres de l’Ebre ens pot semblar molt general, volem recordar i advertir que el territori ebrenc està directament afectat per les polítiques que afavoreixen la pujada del nivell del mar i la sobreexplotació dels rius.

Per tant, afirmen que de no canviar les polítiques de gestió afectarà greument al territori i al mediterrani peninsular. Demanen a la societat civil i a les institucions ebrenques que facin ressò d’aquesta jornada i es contribueixi al seu coneixement i extensió de manera que la defensa de l’Ebre i del Delta estigui molt present i sigui punt de referència de la lluita per un model de gestió mediambiental sostenible.

Redacció: F. T.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.