Dia en honor a la Cinta passat per aigua a Tortosa. Així i tot, la pluja no va impedir que la Verge sortís de la Catedral i fes un recorregut, més breu que l’habitual, i tingués una gloriosa entrada per la porta principal, amb l’emoció de tortosines i tortosins.

La processó va estar presidida pel Bisbe de Tortosa, Enrique Benavent. Prèviament, la Lira Ampostina va tocar el Pasdoble de Tortosa a la plaça de l’Ajuntament i un seguici va desfilar fins a plaça de la Cinta per començar la processó.

Enguany, el primer majordom, José M. Utgés, va confiar en Monsenyor Jordi Bertomeu per portar l’estendard principal de la Reial Arxiconfraria. Monsenyor Bertomeu és oficial de la Secció Disciplinar de la Congregació per la Doctrina de la Fe i capellà de Sa Santedat. Com a borlistes, Bertomeu estava acompanyat per Cinta Cirac i Robert Roda, qui ell mateix va escollir.

A més, la junta de la Cort d’Honor de la Mare de Déu de la Cinta va confiar la seua bandera a Mans Unides, ja que enguany és el seu 60é aniversari com a entitat solidària a la diòcesi de Tortosa. L’entitat participa exercint el voluntariat també sòcies de la Cort d’Honor. L’honor de dur la bandera de la Cort va ser per a la que va ser presidenta diocesana del 2007 al 2013, Maria Balart, actual vicepresidenta responsable de l’àrea d’Educació per al Desenvolupament. Les seues borlistes van ser Ernestina Pegueroles i Margarita Lamote de Grignon, dos sòcies absents que continuen lligades en la seua devoció a la Mare de Déu de la Cinta.

Informa: Víctor Montecino

👤 Redactor a ebredigital.cat, L’Ebre Notícies (l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre) i Al Dia Terres de l’Ebre des de Ràdio Joventut.
⛓ Em pots seguir a Instagram, Twitter, Facebook i Linkedin com a @MontecinoValls.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.