Sant Carles de La Ràpita s’afegeix al calendari de les festes tradicionals de la sega de l’Arròs de les Terres de l’Ebre. I ho farà amb una jornada familiar on l’arròs i els animals de la fundació plegadís seran els protagonistes.

El proper 7 de setembre, a la Fundació Plegadis, tothom qui vulgui pot participar i emular els antic pagesos, aigua a genoll, per tallar les tiges i collir l’arròs falç en mà, tancant un cicle que comença al maig amb la inundació dels camps.
La Ràpita ha estat l’última a incorporar-se al calendari ebrenc d’aquestes festes tradicionals però com a tret diferencial, la col·laboració entre la Fundació Plegadis i l’Ajuntament de la Ràpita a l’hora d’organitzar aquesta jornada permet dotar-la d’un major contingut mediambiental, un “valor afegit” que han volgut destacar tant l’alcalde com el coordinador de projectes de la fundació, Sergi Sales, en la presentació de la festa, aquest matí.
Així, les activitats del programa començaran a les 9.30 hores amb un taller sobre anellament científic d’ocells. Tot seguit el president de la Cambra Arrossera del Montsià, Marcel Matamoros, oferirà la xerrada “Tot el que has de saber sobre el món de l’arròs”. Al llarg del matí hi hauran
també tallers per conèixer els rapinyaires nocturns i construcció de caixes niu, Així mateix, es donaran a conèixer projectes que desenvolupa la fundació amb aus rapinyaires i tortugues.
També s’hi podran trobar paradetes i fer passejades a cavall, entre altres activitats que complementaran la sega, que pròpiament tindrà lloc entre les 10 i les 13.00 hores. L’organització convida tothom qui ho vulgui a acudir vestit a la manera tradicional.
Després de la Ràpita, les festes tradicionals de la sega arribaran a Deltebre, l’Ampolla, Sant Jaume d’Enveja, l’Aldea i finalment Amposta i es completaran amb les jornades gastronòmiques
de l’arròs.

J.Castells