Un gol de penal discutit pels perellonencs, li va donar al CF Amposta el títol de vencedor del torneig degà a les Terres de l’Ebre davant el CE el Perelló (0-1), que havia protagonitzat la sorpresa en la primera semifinal deixant al CD Tortosa fora de la finalíssima, en la que era la quaranta-sisena edició del torneig.

El CE Perelló va oferir una molt bona imatge. Foto: Premsa CD Tortosa

En la final, una mà fora l’àrea del porter perellonenc, al primer minut de joc va marcar el rumb del partit, que es disputava, com totes les finals d’aquest torneig, amb dues parts de trenta minuts cadascuna. Damià, el porter groc-i-negre, deixava en deu als del Baix Ebre. L’Amposta va ser completament dominador de la situació a partir de llavors, però tot i tenir ocasions clares les va perdonar arribant al descans amb el 0-0 inicial. Va ser a la represa quan als 19 minuts de joc, Carles encarava al porter Salva i li picava per baix la pilota sent travat pel porter i assenyalant-se el punt fatídic. Carles s’encarregava de llançar-lo i tot i endevinar l’acció del davanter ampostí, no aconseguia repel·lir la pilota que acabava mansament al fons de la xarxa, donant-li una victòria treballada davant un equip que va oferir una molt bona imatge defensivament.

De les dues semifinals prèvies, el Tortosa va veure com tot i avançar-se amb gol de Nacho, cedia l’empat a tres minuts del final, en un xut llunyà de Gustavo, decidint-se des del punt fatídic el primer finalista. 2-4 va ser el resultat dels penals, on va destacar Damià aturant dos llançaments.

Josep Llaó i Jota, els dos homenatjats. Foto: Premsa CD Tortosa

Abans de la segona semifinal es va retre un homenatge a Josep Llaó i Jota, després de portar 13 i 11 temporades vinculats al club. Pel que fa al partit els de la capital del Montsià van imposar la superior categoria davant el Remolins-Bítem i s’imposaven per 0 gols a 2, amb gols de Jordi Tomàs i Carles de penal. Lamentar que en una acció fortuïta i desafortunada el jugador local Sergi Bel va patir una aparatosa lesió, amb posterior diagnòstic mèdic de trencament del septe nasal.

La UE Remolins-Bítem, amfitrió del Torneig Mariano Toha. Foto: Premsa CD Tortosa

Gerard, porter de l’Amposta, va ser guardonat amb el ‘Trofeu Zamora’ d’aquesta edició per no haver encaixat cap gol en la final; Damià, porter del CE Perelló, va ser escollit com a millor jugador d’aquesta edició, després d’aturar dos penals en la tanda de desempat de la primera semifinal, mentre que Carles rebia el guardó de màxim realitzador. Emili, capità del Remolins-Bítem va rebre la copa de quart classificat; Germán Inglés, tècnic roig-i-blanc, recollia la de tercer; el capità del Perelló, Vicent Brull, rebia la copa de subcampió i Carles, capità del CF Amposta, la del campió d’aquesta 46a. edició, de mans de l’alcaldessa de la ciutat, Meritxell Roigé.

Gerard, porter ampostí, rebent el premi de porter menys golejat de mans del regidor de Tortosa, Ximo Martorell. Foto: Premsa CD Tortosa

Damià, porter del CE el Perelló, amb el trofeu que l’acreditava com al jugador més destacat d’aquesta edició. Foto: Premsa CD Tortosa

Carles, del CF Amposta, rebent el guardó de ‘pitxixi’ havent transformat dos gols. Foto: Premsa CD Tortosa

Germán Inglés, tècnic del CD Tortosa, rebent el premi de tercer classificat de mans de l’alcaldessa pedània de Bítem, Lourdes Doménech. Foto: Premsa CD Tortosa

Emili Descarrega, capità de la UE Remolins-Bítem, rebent el premi de quart classificat de mans del subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté. Foto: Premsa CD Tortosa