El Servei d’Atenció Diürna del Consell Comarcal del Baix Ebre, conegut com “La Tribu”, ha atès aquest estiu un total de 170 infants i adolescents. Es tracta d’un servei gratuït integrat dins el Servei d’Intervenció Socieducativa adreçat a xiquets, xiquetes i joves d’entre 3 i 16 anys i les seues famílies. Enguany hi ha hagut una major rotació dels participants en aquest servei i s’ha incrementat en prop d’una cinquantena el nombre de participants. “Es tracta d’un servei molt necessari que ofereix a infants i joves activitats de lleure i que els garanteix dos àpats diaris”, ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.

El servei s’ha dut a terme als municipis de Roquetes, a l’escola Marcel·lí Domingo, i Deltebre, a l’escola Sant Miquel, des de l’1 de juliol fins al 23 d’agost; a l’escola Sant Jordi de l’Ametlla de Mar i a la Garcia Cabanes de l’Aldea durant el mes de juliol i, finalment, a l’escola Mediterrani de l’Ampolla i Sant Àngel de Camarles durant el mes d’agost.

Pel que fa a l’horari del servei ha estat entre les nou del matí i dos quarts de tres del migdia (amb variacions en funció del municipi), període durant el qual el Consell ha ofert l’esmorzar i el dinar als participants. La programació de “La Tribu” ha inclòs activitats, jocs i sortides a través de les quals s’han treballat els valors del respecte, l’amistat, la responsabilitat, la conscienciació ambiental, la cooperació, l’escolta activa i l’empatia. També s’ha convidat a participar en les activitats organitzades per les educadores i integradores socials a les famílies a través dels tallers “Matí en família”.