Segons informa el Diari de Tarragona, un cap primer de la Guàrdia Civil M.A.R.V. destinat en la caserna de la Ràpita ha sigut condemnat per l’Audiència Provincial de Tarragona a més de sis anys de presó per diversos delictes, entre ells traficar amb drogues. Així, se li han imposat dos anys i set mesos i mig de presó i multa de 1.976 euros per un delicte de revelació de secrets, un any i mig de presó i multa de 1.305 euros per tràfic de drogues, dos anys de presó i multa de 25.000 euros per blanqueig de capitals i finalment tres mesos de presó i multa de 720 euros per falsedat en document oficial.

Un altre dels acusats, M.M. és un home que demanava al condemnat que mirara dades de diverses persones en la base de dades policial. Per això, ha sigut sentenciat a mig any de presó i el pagament d’una multa de 720 euros com a inductor d’un delicte de revelació de secrets. Finalment, un tercer acusat ha sigut absolt.

La sentència declara provat que el 8 de juny de 2011, M. M. va enviar dos missatges a l’altre condemnat perquè consultara el sistema Integrat Operatiu de la Guàrdia Civil (SEGUISC). Havia de comprovar les dades d’un home. I l’agent així ho va fer tres dies després. Va manifestar al sol·licitant que aquest home no tenia «res pendent, baralles en 2003, és de Palafrugell, Girona».

Així mateix, el 30 de juny va realitzar una altra consulta sobre un altre home i el 26 de setembre, quatre més. Per a accedir i facilitar aquesta informació, l’acusat generava un «fet d’interés» fals en la papereta de servei, la qual cosa li donava cobertura per a accedir a les bases de dades de la Guàrdia Civil. L’acusat va plasmar en la papereta de servei que havia sigut identificat en el Port Marina de Sant Carles de la Ràpita, lloc on desenvolupava les seues funcions com a cap primer.

L’agent obtenia amb aquestes activitats increments extraordinaris en el seu patrimoni no justificats. El 22 de juny de 2011 es va entregar a l’acusat un vehicle Audi A5, «sense que mediara cap mena de contraprestació econòmica a canvi».

El 20 d’agost es va signar el contracte de compravenda del vehicle Audi per 25.000 euros entre l’empresa intermediària. L’agent va emetre un certificat d’acarament de la fotocòpia del DNI de la propietària del vehicle segellat a Vinaròs el 15 de juliol. En el llistat figuraven els efectes confiscats en l’Audi A5, les intervencions telefòniques així com l’entrada i registre en els dos domicilis de l’agent.

Font: Diari de Tarragona

Redacció: P.P.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.