Miquel Iceta, primer secretari del PSC, ha sititat Flix, el municipi més afectat per l’incendi de fa poques setmanes. Allí ha presentat les mocions que la setmana que ve duran els socialistes al Parlament. Estes inclouen 21 propostes per millorar l’equilibri territorial, la gestió dels boscos i la millora de la prevenció i extinció d’incendis. Iceta, així, se suma a qui creu que s’ha d’apostar per lluitar contra el despoblament que es viuen a les nostres comarques. A més, Ofereix el suport dels socialistes per ajudar en tot el mal que va provocar l’incendi.

Concretament, les mocions del PSC són una crida a incrementar el personal interí d’emergències la pròxima campanya d’estiu, a més de crear un mòdul de formació professional per a bombers. També volen afavorir l’accés a la carrera professional i prioritzar la tasca del GRAF per ordenar la prevenció durant tot l’any. Durant l’incendi, Iceta va pensar que calia millorar els avituallaments dels bombers quan treballen en una extinció o establir uns estàndards mínims de qualitat de la roba i el material que utilitzen. També proposen, com dèiem, implicar conjuntament el Govern en la lluita contra el despoblament i desenvolupament rural al país. Sobre la situació actual, es creu que s’ha de convocar, abans de tres mesos, una taula de treball que avalue la situació actual i impulse una resposta als reptes demogràfics i territorials de futur.

Totes les mocions, destaca Iceta, es presenten per contribuir al coneixement exhaustiu sobre què ha passat, les causes i les conseqüències. També per trobar ajuts per rescabalar les famílies i els terrenys afectats. Es basen en opinions d’entesos que diuen “que és la punta de l’iceberg que té a veure amb el despoblament i amb la manca d’una gestió adequada dels boscos”. Això, Iceta ho vincula a la creença ben fundada que les Terres de l’Ebre són una “regió oblidada”. En este sentit, s’ha compromés a posar-hi remei.

About the Author:

👤 Arribat al món de la comunicació de casualitat, m’he passat la major part de la meua vida laboral entre càmeres de televisió i programes d’edició de vídeo. Amb els anys he pogut aprofundir en el sector i realitzar diverses funcions molt variades que m’han suposat un repte constant.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.