El cantautor i exdiputat Lluís Llach va ser aquest dilluns a Tortosa per explicar què és el Consell Assessor per a l’impuls del Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent, òrgan que presideix. Un nom que costa de recordar però que té la missió del president de la Generalitat d’impulsar un debat obert a la ciutadania que permeti determinar les línies mestres de com volen els catalans el seu país. És a dir, de quina constitució voldrien els catalans en cas de ser un país independent.

Tortosa era l’última parada de la ronda de presentació pel territori i el centre cívic de Ferreries es va omplir de gom a gom per escoltar a Llach i a Montse Castellà, una de les membres del Consell Assessor. Precisament, Llach va revelar que el pròxim dilluns el consell seria destituït i els seus membres passarien a treballar des de la societat civil. I és que el Consell ja ha acabat la feina de determinar quina metodologia se seguirà i sobre quins eixos es bastiran els diversos debats i fòrums els pròxims mesos.

En acabar l’estiu, si l’actualitat política ho permet, s’inciarià una ronda de ‘jornades formatives’ arreu del territori (la primera serà a Tortosa) per debatre sobre els diferents eixos temàtics: salut, infraestructures, llengua… I tot seguit s’obrirà un web on podrà participar major nombre de persones i votar sobre les decisions que s’hagin pres prèviament. A partir de l’abril de 2020, està previst que comencin els debats constituents.

Mira l’Entrevista completa: 

Periodista.