El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims, van alliberar dimarts a les aigües a mar obert davant de la badia dels Alfacs, al delta de l’Ebre, 5 exemplars de reig o corball (Argyrosomus regius) d’uns 20 kg de pes de mitjana.

Aquests exemplars han estat a les instal·lacions d’Aqüicultura de l’IRTA a Sant Carles de la Ràpita des del 2008, on s’ha investigat el cicle complet d’aquest peix conegut com a reig o corball.

Els investigadors de l’IRTA han pogut treballar, investigar i adquirir coneixements sobre la seva reproducció, el cultiu larvari, la fase d’engreix, diversos aspectes sobre la seva nutrició, les patologies que els poden afectar i com respon el seu sistema immune. Els exemplars alliberats són reproductors madurs, que s’incorporaran a la població natural que ja hi ha a les aigües mediterrànies.