Athena és una associació per les Altes Capacitats de Tarragona i Terres de l’Ebre creada a finals de 2018 i a hores d’ara ja compta amb 30 famílies sòcies, del camp de Tarragona i Terres de l’Ebre.

L’associació compta amb 4 comissions de treball:

– Comissió d’activitats, s’encarreguen de gestionar i buscar les activitats més adequades per les famílies i els seus fills i filles, partint de les seves propostes i necessitats.

– Comissió de comunicació, s’encarrega de fer la difusió i donar visibilitat a les activitats i altres qüestions referents a les altes capacitats, així com gestionar xarxes socials, com facebook i la web.

– Comissió d’acollida, s’encarrega de fer la primera acollida de famílies que arriben a la nostra associació per tal de rebre informació i assessorament – tenim una responsable a Terres de l’Ebre i una a Tarragona.

– Comissió de professionals, formada per tot un equip interdisciplinari de professionals voluntaris (mestres, psicopedagogs, psicòleg, pedagogs), que estan al servei de l’associació per crear o elaborar materials o documents per a la detecció i intervenció de les AC des de l’escola, l’institut, entre altres

-Les activitats que hem proposat estan encaminades sempre a les famílies i llurs fills i filles per tal de donar resposta a aquestes. Espais de trobada, activitats en família, tallers per als petits, i joves. Xerrades divulgatives i informatives als socis i als professionals de l’educació, que estiguin interessats en el tema de les Altes Capacitats.

– El 14 de juny es va dur a terme al campus Terres de l’Ebre de la URV un taller de robòtica per a infants amb AC a partir de 8 anys, d’acord amb el conveni de col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili. Aquest divendres 21 de Juny es farà al campus Sescelades a l’ETSE a Tarragona.

A més dels tallers de robòtica, s’ha signat un conveni de col·laboració amb la URV i Athena per tal d’establir pactes entre ambdues entitats, que comporten, entre altres:

– Impuls de la recerca en l’àmbit de les AC

– Col·laboració en la detecció, intervenció i seguiment dels alumnes AC de les comarques tarragonines i de TE

– Promoció de cursos de formació sobre les altes capacitats i actes orientats a professionals i estudiants

– Promoció en la formació específica en relació a les AC en els treballs de fi de Grau (TFG), de Màster i de Doctorat – La inclusió d’adaptacions que contemplin les necessitats particulars de les AC en els processos curriculars de la URV.

– Proposta de taller, activitats o seminaris proposats per la URV, i en els seus departaments, per als fills/es de les famílies d’Athena – Col·laboració i aportació per part de les famílies i els seus membres en estudis de recerca i investigació duts a terme i dirigits per la universitat.

Redacció: P.P.

About the Author:

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.