Segons ha tingut accès en exclusiva Canal Terres de l’Ebre, l’Agència Tributaria va tramitar el 27 de maig una anotació preventiva d’embargament contra la cooperativa Olivarera del Baix Ebre de Camarles, reclamant 117.035,85 euros, sobre la finca registral número 400 del terme municipal de Camarles. Aquesta retenció de l’immoble apareix al Registre de la Propietat de Tortosa. I, comporta que l’entitat no perd la seva finca sempre i quan pagui el deute pendent.

La cooperativa ja fa mesos que viu moments de tensions de tresoreria. De fet, a finals del mes de març, un membre del consell rector de la Cooperativa Olivarera, Jordi Ferré, va denunciar al jutjat número 1 de Tortosa el president de l’entitat, Hilari Curto, per ocultar l’estat de comptes, no convocar la junta i bloquejar el relleu dels membres del consell rector.

El Departament de Treball ha confirmat al Canal Terres de l’Ebre que l’últim cop que Curto va presentar els comptes va ser al 2014. Així mateix, la cooperativa va liquidar la secció de crèdit el 2013, fet que eximeix l’obligació de fer una auditoria annual de forma obligatoria.

Molts dels habitants de Camarles en son socis i viuen aquesta situació en tensió. Alguns ja donen per perduts els diners que els hi deu la cooperativa per les seves garrofes, olives o ametlles. Els treballadors també es veuen afectats per aquesta situació, ja que alguns no cobren des de fa més de 8 mesos. La Cooperativa té un deute de 4.600 euros amb la Seguretat Social. Davant d’aquesta situació, els veïns i veïnes parlen obertament de què la cooperativa ha entrat en un estat de fallida.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.