El jutjat social número 1 de Tortosa ha dictaminat procedent l’acomiadament de José Luís Ferré Blanch com a director administratiu dels serveis generals de GESAT (Gestió Sanitària Assistencial Tortosa). Desestima així la denúncia interposada contra l’empresa de salut municipal, després que al novembre del 2017 aquesta l’hagués acomiadat com a antic director de l’hospital de la Santa Creu de Jesús en detectar unes presumptes irregularitats en la facturació del centre.

L’acomiadament es va acordar com a mesura disciplinària després de conèixer que l’exdirector i l’antic cap de cuina, també acomiadat, i d’acord amb l’empresa proveïdora, Codina Catering SL, havien estat facturant despeses a l’empresa GESAT en concepte d’aliments per al centre sanitari com ara gelatina en pols, quan realment correspondrien a productes gurmet que es repartirien les dos persones acomiadades.

El suplicatori demava declarar la improcedència de l’acomiadament en considerar que els fets no eren certs, que no tenien entitat suficient per ser mereixedors de l’acomiadament, que els fets havien prescrit i que hi havia defectes de forma a la carta de comiat. Motius que el tribunal desestima punt per punt.

Cal recordar que, prèviament, al juliol del 2018, el jutjat social de Tortosa ja va considerar procedent l’acomiadament de l’excap de cuina, que posteriorment va ratificar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya al febrer d’enguany.

Mentrestant, segueix obert el procediment que ha de delimitar les responsabilitats penals que podrien haver comès aquestes dos persones.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.