Segons informa el Diari del Matarranya, la Guàrdia Civil de Terol, ha portat cap a una investigació sobre l’incendi ocorregut el mes de maig passat en el terme municipal de Vall-de-roures. El passat 27 de maig, es va declarar un incendi forestal afectant una superfície de 5,2 hectàrees de pi blanc, alzinar, bosc baix i terrenys de cultiu.

La Patrulla de Seprona de la Guàrdia Civil d’Alcanyís, va iniciar una investigació per a esclarir les causes de l’incendi, la qual cosa va comportar a la identificació d’una persona com a presumpta autora d’un delicte contra la seguretat col·lectiva per incendi forestal per imprudència, en haver realitzat una crema de matoll per a la neteja d’un terreny; acció que mancava d’autorització en trobar-se en una època de perill, en un dia de vent i sense cap mitjà d’extinció, tot això unit al descuit de la vigilància del foc.

Tant les diligències instruïdes com la persona investigada van ser posades a la disposició del Jutjat de 1a Instància i Instrucció núm. 1 d’Alcanyís. La Comunitat Autònoma d’Aragó ha establit com a època de perill per a la campanya 2018/2019 el període comprés entre l’1 d’abril i el 15 d’octubre.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.