La regidoria d’Atenció a les persones, a través del Pla d’Igualtat, ha engegat una campanya de formació per a professionals dels cossos de seguretat i del personal que treballa a l’oci nocturn.

“Només un sí és un sí”, la nova campanya del Pla d’igualtat per lluitar contra la violència sexista
Aquest matí s’ha fet la primera part d’aquesta jornada –dirigida a policia local, mossos i seguretat privada- mentre que a la tarda tindrà lloc la segona, orientada als professionals de bars, pubs i discoteques.

L’objectiu d’aquesta campanya és combatre i fer prevenció sobre les agressions sexistes en espais d’oci nocturn, ja sigui en locals privats com també durant activitats de festes populars.

Els locals que facin aquesta formació rebran un distintiu per part de l’Ajuntament com a local col·laborador en la campanya, i un certificat d’assistència per a totes les persones participants.

En el cas de les festes organitzades per l’Ajuntament, o amb vinculació d’aquest, es pretén que de la formació pugui sortir una persona responsable de barra que sigui el referent en cas que es produeixi algun comportament d’aquest tipus, i que -si és necessari- pugui avisar ràpidament els cossos de seguretat. Aquesta persona serà fàcilment identificable perquè portarà un braçalet de color lila.

Així mateix, la tècnica Marta Talarn explicava que des del Pla d’Igualtat es treballa en l’elaboració de diferents materials per donar a conèixer a la ciutadania el rebuig i el treball que es pretén fer -des de la regidoria d’Atenció a les persones i amb coordinació amb tots els agents implicats- amb aquesta campanya en contra de les agressions sexistes i comportaments masclistes en espais d’oci nocturn. Una campanya que porta el títol de Només un sí és un sí, i gira al voltant de les agressions sexistes i els comportaments masclistes en espais d’oci nocturn. Talarn comentava que s’està preparant “una banderola gran que portarà la llegenda Per una Ràpita lliure d’agressions sexistes i comportaments masclistes, que es posarà en tots aquells esdeveniments que organitzi l’Ajuntament o que es podrà cedir per a activitats d’entitats privades que vulguin lluir aquest lema. També s’han preparat bosses i clauers perquè es puguin regalar en aquests actes i lluir aquests missatges de rebuig a la violència sexista”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.