ACN (Tortosa) – La dinovena edició de la piraguada popular de la Plataforma en Defensa de L’Ebre (PDE) posarà el focus en el trenta aniversari del minitransvasament de l’Ebre cap a Tarragona.

El portaveu de la PDE, Joan Antoni Panisello, ha lamentat que hagi estat un transvasament que ha contribuït “a un desequilibri clar de les Terres de l’Ebre, l’estancament de l’economia ebrenca i la diàspora de talent, que ha marxat allà on s’han endut el recurs de l’aigua“. La festa es farà el 16 de juny, una data avançada a la que era habitual, per evitar les altes temperatures del juliol, i contribuir a una alta participació, com ja va succeir l’any passat amb més de 200 participants.

El trenta aniversari del Consorci D’Aigües de Tarragona (CAT) marcarà la reivindicació que envolta la piraguada popular de la PDE des de fa 19 anys. La plataforma denunciarà el desequilibri econòmic i demogràfic que ha provocat el minitrasnvasament de l’Ebre, en un territori que ha perdut més de deu mil habitants en els últims anys.

La piraguada es farà el 16 de juny. A primera hora del matí es concentaran les embarcacions a Xerta i s’iniciarà el descens. A Aldover es pararà a esmorzar, on l’AMPA del municipi contribuir en la venda d’entrepans i begudes i la festa acabarà, com sempre a Tortosa, amb una sorpresa final que no s’ha desvetllat. És un recorregut de 12 quilòmetres, i s’han posat a la venda 90 places per embarcacions individuals i 100 places més en embarcacions dobles. El preu de la inscripció és de 15 euros i es poden fer online a la pàgina web de l’empresa Beniemocions.

Les persones que tenen embarcacions pròpies es poden sumar a la festa sense reservar plaça.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.