El municipi de Santa Bàrbara, governat els últims 40 anys per una majoria absoluta sempre vinculada als nacionalistes (ara amb la marca Junts per Santa Bàrbara, i abans per CiU), pot canviar fàcilment de color polític el pròxim 15 de juny, dia en que es constituiran els ajuntaments. I és que el diumenge JXSB van perdre la majoria absoluta, i van aparèixer 4 partits a l’oposició amb aquest resultat: ERC 2 regidors, PP 2 regidors, Moviment Alternatiu Planer-MT, 2 regidors, i PSC 1 regidora.
Fons consultades per ebredigital.cat han confirmat que aquest mateix dilluns representants d’almenys 3 dels 4 partits de l’oposició ja s’han reunit, amb la idea de partir-se l’alcaldia per períodes semblants de temps, en funció dels vots obtinguts per cadascú. Un possible pacte que convertiria a Manel Crespo en un nou alcalde republicà del Montsià per un període de prop d’un any i mig, i que també convertira en alcalde al regidor del Partit Popular, Ximo Martí, i a la representant de Movem Terres de l’Ebre, Isabel Garcia, qui a més a més podria ser la representant de Movem al Consell Comarcal del Montsià.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.