L’Àrea de Gestió de Coneixement de l’ICS Terres de l’Ebre ha organitzat la primera edició del Pint of Science a Tortosa conjuntament amb altres entitats col·laboradores.

El festival de divulgació científica Pint of Science (PoS) arriba a Tortosa amb un ampli ventall de xerrades i cobreix temes des de la ionosfera fins els superbugs. Aquesta iniciativa internacional proposa una trobada entre els investigadors i el públic en els bars, i se celebrarà a les mateixes dates a més de 400 ciutats de 24 països dels 5 continents.

A Tortosa, el festival tindrà lloc al bar Los Banys els dies 21 i 22 de maig, i la idea és parlar de ciència en un llenguatge planer, en un ambient relaxat mentre es pren alguna cosa. Els científics que hi participen estaran disponibles per fer preguntes i aclarir dubtes sobre la seva branca de recerca, tots asseguts còmodament en una taula del bar.

Enguany, Pint of Science celebra el seu 5è aniversari, i Espanya és el 2n país amb més seus al món, únicament superada per Brasil, amb 87 ciutats. La iniciativa va néixer al maig de 2013 en l’Imperial College de Londres, i la idea aviat es va replicar en altres països, fins que el 2015 es va celebrar la primera edició de PoS a Espanya