Santa Bàrbara ha viscut un cap de setmana de celebració de Sant Gregori. Ho ha fet amb una barreja de tradició i activitats per a tots els gustos: taller de capgrossos, bou capllaçat, sopar de germanor, trobada de puntaries, festa amb DJ, balls tradicionals, cant de rondalla, discurs versat de l’alcalde i la presentació de pubilles.

La nit de divendres la Penya Taurina Planers pels Bous va organitzar una festa amb DJ’s. Al matí següent, un bou capllaçat esperava als assistents, un acte recuperat per a Sant Gregori. A la tarde els més petits van poder participar en un taller de capgrossos per acompanyar els gegants. Els no tant petits podien anar als cants de jotes versades a les pubilles. Dissabte va acabar amb l’habitual sopar de germanor a la Plaça Cid i Cid.

L’últim dia va despertar amb les puntaires fent els seus calats. Les botigues al carrer animaven a la gent a passejar pel poble amb una plaça decorada amb les imatges de tots els joves, pubilles i acompanyants. El moment esperat arribava a la tarde amb la presentació en societat de totes les pubilles. Van arribar a la plaça amb els seus acompanyants, van pujar a l’escenari i van introduir en un sobre una fotografia per fer posteriorment el sorteig per escollir la reina de festes.

Les representants de les pubilles per a les pròximes festes majors són Mia Llorens Moya com a pubilleta infantil i Ainoa Verge Guardiola de pubilla major. Ambdues van dirigir les seues primeres paraules com a representants de les pubilles demanant la participació activa de la gent a les festes majors, a l’estiu, i es van mostrar satisfetes pel seu nomenament.