150 mesures que ens permetran seguir endavant amb un model de ciutat on la justícia social sigui el principi que ho orienti tot i amb les persones al centre de totes les decisions”. Així defineix l’alcaldable d’Esquerra d’Amposta – Esquerra Republicana, Adam Tomàs, el programa electoral de la formació republicana per a les eleccions del maig. Un programa distribuït en cinc grans eixos i amb un total de 150 propostes programàtiques que volen continuar amb el projecte engegat fa quatre anys i que inclouen actuacions a Amposta, i també al Poble Nou del Delta i a l’Eucaliptus.

És un programa que té present les necessitats de tots els col·lectius de la ciutat”, assenyala Tomàs. Així, el programa inclou polítiques per fomentar la implantació de noves empreses i indústries –com la reducció d’impostos municipals vinculats a les activitats industrials i comercials o la finalització del desplegament de la fibra òptica als polígons industrials-, el turisme –amb la creació d’un aparcament de caravanes o la consolidació de la Torre de Sant Joan com a punt d’interès turístic- o el comerç –amb la creació d’espais urbans amables per al comerç o les campanyes de sensibilització sobre la importància de la compra de proximitat-.

És, a més, un programa ambiciós quant a les polítiques vinculades al benestar, la cultura, l’habitatge, l’esport i l’ensenyament”, afegeix l’alcaldable, “perquè són les polítiques que construiran una Amposta més justa i inclusiva, per garantir tots els drets socials i la igualtat d’oportunitats entre tots els seus ciutadans”. D’aquestes mesures, en destaca, per exemple, la promoció del model d’Educació 360, el suport als centres educatius i ampes per afavorir l’accés universal a l’educació o l’ampliació del reforç escolar. També la promoció d’habitatge jove al nucli antic o el foment del model d’habitatge; les polítiques transversals per a la igualtat de condicions entre tots els ciutadans i ciutadanes o una xarxa de serveis i equipaments socials destinats a la infància i l’adolescència.

El programa tampoc oblida la necessitat de modernitzar Amposta, amb actuacions urbanístiques com l’obertura del carrer Itàlia, entre els carrers Sant Cristòfol i el carrer Poble Nou del Delta i la del carrer Goya fins al carrer Amèrica, l’accessibilitat del pas per sobre de l’avinguda Santa Bàrbara a la prolongació de l’avinguda Catalunya o la reurbanització de la plaça Lluís Companys. També el creixement de carrils bici, l’eliminació de barreres arquitectòniques o la finalització de la renovació de l’enllumenat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.