L’alcalde de Batea, Joaquim Paladella, ha reconegut en una entrevista l’Agència Catalana de Notícies que la polèmica que va desfermar fa dos anys, amençant a la Generalitat d’annexar el municipi terraltí a l’Aragó, mai va ser “una proposta en ferm”.
Paladella assegura que “va ser una manera de fer un toc d’atenció” al Govern liderat per Carles Puigdemont per tal de reclamar places públiques pel seu centre de la tercera edat. Durant unes setmanes Batea va ser el centre mediàtic de Catalunya per l’ocurrència del que serà l’alcalde més veterà de les Terres de l’Ebre en cas de guanyar les eleccions el 26 de maig.
Joaquim Paladella és alcalde de 1991 i es torna a presentar amb l’UPTA (Unió per la Terra Alta), formació que segueix lligada al PSC, partit del qual l’alcalde n’ha estat diputat del 2004 al 2010. Si es reescollit, compliria vuit mandats. Dit d’una altra forma: 32 anys en el càrrec.
En la mateixa entrevista a l’ACN, Paladella rebutja que se’l acusi de caciquisme: “Em passo la vida treballant al camp, al meu mas, i després a l’Ajuntament. Un cacic és aquell que intenta imposar el que vol. Mai he imposat ni he interferit en res”. En canvi, com va explicar Ebredigital.cat, el “temor” a Paladella i les pressions del seu entorn ha fet que en aquests comicis només es presenti una llista, de Junts per Batea. Cent per Cent Batea, amb tres regidors en el mandat que ara es tanca, ha renunciat a fer-ho.
Sobre Paladella també planen les acusacions d’un grup de veïns que, de forma anònima, el van denunciar a l’Oficina Antifrau de Catalunya per haver carregat les despeses judicials del seu litigi particular amb el Setmanari l’EBRE a l’erari públic. L’alcalde de Batea es va querellar contra el degà de la premsa del territori per “defensar el seu honor” davant d’una informació publicada pel mitjà. En dos sentències, els acusats van ser absolts i es va donar la raó a l’EBRE al posar per davant el dret a la informació.