Telefónica ha impulsat el desplegament de fibra òptica a Xerta amb l’objectiu de dotar el municipi d’aquesta avançada tecnologia. A partir d’avui, les llars i negocis d’aquesta vila del Baix Ebre ja disposen de connexió FTTH (Fiber To The Home) d’alta velocitat i d’última generació.

El desplegament realitzat als 825 domicilis i empreses de Xerta suposarà des d’aquest mes de maig l’accés a nous serveis, aplicacions, continguts i plataformes que només poden ser prestats a través d’aquesta tecnologia.

Beneficis de la fibra òptica

La fibra òptica des de la central fins a la llar o el negoci de l’usuari és actualment la tecnologia de connectivitat de banda ampla fixa més avançada del mercat a tot el món. En l’àmbit domèstic, els 600 MB màxims que ofereix la fibra òptica simètrica de Telefónica permeten televisió d’alta definició, jocs online amb gran fluïdesa, videoconferències de màxima qualitat i navegació ultra ràpida per Internet, fins i tot, des de diversos dispositius simultàniament sense que la qualitat de la connexió pateixi alteracions.

La inversió de Telefónica també té com a objectiu accelerar la inclusió digital i potenciar la incorporació de tota la ciutadania a la Societat de la Informació per a millorar la qualitat de vida. En els darrers anys, Telefónica està construint una xarxa totalment nova que potencia el teixit empresarial de Catalunya, modernitza la forma de treballar facilitant el desenvolupament quotidià a autònoms i pimes, presta millors serveis a la ciutadania per accedir a totes les possibilitats del món digital i fa l’Administració més eficient i àgil.

Telefónica ratifica el seu compromís pel benestar econòmic i social de Catalunya

Mostra d’això són els 173 punts de venda, els 260 milions d’euros facturats a un total de 303 proveïdors locals, la contribució al treball a través dels 3.580 empleats directes, el 94% de la població en cobertura 4G i el gairebé 77% de les llars i negocis que disposen de fibra òptica al territori. A més a més, Telefónica dóna suport al sector de les TIC, la cultura, l’emprenedoria i l’esport mitjançant diferents patrocinis.

Per una banda, a Barcelona destaca la presència de l’Acadèmia Wayra, la xarxa de hubs d’innovació oberta de Telefónica més global, tecnològica i connectada mundialment.

Per la seva part, Universitas Telefónica, ubicada a La Roca del Vallès i essent la universitat corporativa més gran del món, forma any rere any a directors i professionals procedents dels 24 països on la companyia té presència.

El futur de Telefónica està lligat al benestar econòmic i social de les societats on està present. Aquest és el nostre objectiu a Catalunya: millorar la vida de la ciutadania, facilitar el desenvolupament dels negocis i contribuir al progrés del territori. Per descomptat, la nostra meta com a Telco Digital consisteix a apropar el millor de la tecnologia a les persones.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.