Canal Terres de l’Ebre torna a estar d’enhorabona pel premi que ha obtingut al festival de cinema Terres Travel pel llargmetratge ‘L’aigua. Esclat de vida’ del realitzador Miki Colomer en la categoria de millor documental de mitja durada. En una gala celebrada el passat divendres 3 de maig a la sala Gran del Teatre-Auditori Felip Pedrell de Tortosa, l’audiovisual va resultar guanyador d’un premi que va ser recollit Víctor Delsors, president de la Comunitat de Regants, i Miki Colomer, el seu realitzador.

‘L’aigua. Esclat de vida’, és una producció de la Comunitat de Regants – Sindicat Agrícola de l’Ebre amb la realització de La Productora i Canal Terres de l’Ebre, i va ser l’encarregat d’inaugurar el Festival, convertint-se, al mateix temps, en l’estrena exclusiva d’aquest audiovisual que vol donar veu a la història centenària dels canals de la Comunitat de Regants – Sindicat Agrícola de l’Ebre.

Víctor Delors, president de la Comunitat de Regants – Sindicat Agrícola de l’Ebre, i Miki Colomer, realitzador de ‘L’aigua. Esclat de vida’, recollint el premi a millor documental de mitja durada.

Segons Miki Colomer “rebre aquest premi ha estat to un honor pel fet que suposa premiar l’esforç d’un treball de més d’un any i mig de durada que vol donar a conèixer els beneficis que van tenir i tenen els canals de la Comunitat de Regants – Sindicat Agrícola de l’Ebre, transformant el marge esquerre del riu Ebre, ajudant a modernitzar el sector agrari de la zona i al desenvolupament social i econòmic dels seus habitants”.

En paraules del propi Colomer, el documental, a més, “esdevé una peca audiovisual pionera i molt pedagògica per la manera com explica els beneficis de l’aigua dolça dels canals i com aquests han contribuït a desenvolupar el Delta de l’Ebre com un espai natural incomparable, únic i singular”.

El Terres Travel Festival, especialitzat en cinema turístic, de paisatge i viatges, ha programat més d’un centenar de pel·lícules de 24 països, durant els 9 dies que s’ha celebrat a la capital del Baix Ebre. El festival, a més, té el segell de qualitat EFFE, un reconeixement d’àmbit europeu que posa el focus en la qualitat artística, la vocació de vertebració territorial i el foment de la creativitat. Igualment, des del novembre del 2018, el Terres Travel Festival també té l’estatus de membre del CIFFT (Comité International des Festivals de Films Touristiques) i és l’únic festival de l’Estat amb aquesta consideració.

Entre el palmarès del Festival també cal destacar el premi Best film promoting sustainability per a A Sustainable Journey , i el premi Grand Prix que s’ha endut Insiders Guide to Riga. Entre altres peces guanyadores hi ha Memories of a Destination, en la categoria Tourism Destination – Region, la producció sudafricana, A story at every turn en la categoria Tourism Destination – Country, Madrid te abraza, premi en la categoria Best production encouraging respect among cultures – Unesco, o Vic, Slow City, en la categoria Millor Film Turístic de Catalunya.

Premiats al Festival Terres Travel 2019.

El documental ‘L’aigua. Esclat de vida’ es podrà tornar veure properament en un acte que la Comunitat de Regants – Sindicat Agrícola de l’Ebre celebrarà per mostrar aquest audiovisual únic a tots els ebrencs que vulguin conèixer la història dels canals que fa més de 100 anys fan circular l’aigua pel marge esquerra de l’Ebre.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.