L’Ampolla celebrarà el diumenge 5 de maig la XXIX Diada de l’Ostra del Delta, un certamen que s’ha convertit en un referent turístic i gastronòmic a les comarques de l’Ebre i a arreu del país.

L’organització calcula distribuir enguany uns 2.500 quilos d’ostres del Delta entre el públic que acudeixi al port pesquer de l’Ampolla, on l’any passat van gaudir de la jornada més de 3.000 persones.

El programa

11 h CONCURS CUINAR L’OSTRA DEL DELTA

Els restaurants adherits a les jornades gastronòmiques presentaran un plat d’ostra cuinada el qual serà valorat per un jurat que escollirà la més saborosa.

Aquest any els membres del jurat són:

• Sra. AGATA ALBERO, dinamitzadora gastronòmica i guanyadora dues vegades en els darrers 4 anys del Premi Comerç Mercats de Barcelona: l’any 2015 per la creació i gestió de l’aula gastronòmica Espai Cuina’m, i el 2018 pel cicle de tallers gastronòmics TUFASFOOD. Ànima del projecte gastronòmic inspiragastronomia.com, actualment coordina i gestiona el cicle

Revolució a la Cuina al mercat de la Plaça de Cuba de Mataró

Paral·lelament dinamitza les xarxes socials de diversos mercats, organitza showcookings especialitzats per al Saló Alimentària de Barcelona, és assessora gastronòmica i cultural de B-Delicious al marc del Saló B-Travel de Turisme Internacional de Barcelona, i també col·labora amb el Culina.

La Diada de l’Ostra és l’acte d’inici de les XXIX Jornades Gastronòmiques de l’Ampolla, que tindran lloc entre el 4 i el 19 de maig.

Els restaurants participants en les XXIX Jornades Gastronòmiques són:

• BAMA RESTAURANT-BEACHCLUB
• BOTAVARA
• CAN PIÑANA
• CASA DAVID
• CASA LLAMBRICH – JUANI
• CLUB NÀUTIC- CASA MONTERO
• LA BARRACA
• LA ROCA PLANA
• LO GOLERÓ
• NOVA DEVIMAR
• PERALES
• RAFA
• RESTAURANT DEL MAR-FLAMINGO
• RODAMAR
• SOL
• TAPERIA LO TIPIC

L’Ampolla, cuina de l’ostra tot l’any

Continuant en la línia dels darrers anys, es pot gaudir de la cuina de l’ostra a l’Ampolla al llarg de tot l’any, com una opció per conèixer amb més profunditat el ventall de sabors que ens pot oferir aquest producte de la nostra mar. A més d’ostra del Delta crua amb un xic de llimona, es poden gaudir de plats tan saborosos com ostra del Delta amb crema d’escamarlà, tempura d’ostra amb verduretes, ostra del Delta “potxada” al cava, ostres amb tempura de xarrup de sake Kensho, entre d’altres.

Aquest projecte va sorgir a partir de l’elaboració d’un discurs per part de la Fundació Alicia, que es va concretar en sessions de treball per tal de, tots junts, desenvolupar accions específiques de promoció de l’ostra del Delta i la seva cuina.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.