Els veïns del centre i nucli històric de Tortosa reclamen una solució integral pels problemes que tenen amb el cablejat. L’entitat veïnal reclama una taula on seguen Ajuntament, Generalitat, empreses elèctriques i de telefonia mòbil.

Continua la reivindicació dels veïns del nucli antic de Tortosa. Reclamen solució a un problema endèmic de ja porta molts anys: els cables de llum i les instal·lacions de les companyies telefòniques mal posat a les façanes i carrers provoquen un impacte visual i maldecaps. El Pla Integral del Nucli Antic de la ciutat, el Pincat, ja preveia el soterrament de les línies de llum i telefonia però, si s’aixeca la vista, es comprova que no és així. Així, els veïns del barri reclamen una solució integral i consensuada.

Tot i ser una reivindicació històrica, l’actual rehabilitació d’una façana del carrer Sant Roc amb la plaça Agustí Querol ha fet vessar el got. Es demanen més facilitats en les rehabilitacions i una reordenació de les zones subvencionables més enllà del desgavell en les instal·lacions, sovint obsoletes.

S’han invertit uns 18 milions d’euros, des de l’aprovació de la llei de barris, en la reforma i rehabilitació del nucli antic de Tortosa.

Periodista.