El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha resolt l’atorgament de 83 ajuts a Comunitats de regants de tot Catalunya per un import de 26.711.899,24€ d’inversió, amb una subvenció d’11.225.824,81€ per a les anualitats de 2019, 2020 i 2021, i que van destinats a instal·lacions comunitàries de comunitats de regants.
Es tracta d’ajuts de l’Ordre de Regadius, publicada el 2018, que aprovava les bases reguladores dels ajuts a les comunitats de regants per a la millora i modernització de les xarxes de regadius en el marc del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya. L’objecte dels ajuts regulats en aquestes bases és fomentar la realització de les obres i les instal·lacions de les xarxes col·lectives de reg de les Comunitats de Regants per a la millora i modernització dels regadius.
Els ajuts es destinaran a la realització d’obres com la construcció de xarxes de transport i distribució, capçals de reg fins a l’explotació individual, sistemes d’automatització i control del consum, instal·lacions de captació i elevació d’aigües, implantació i millora de les instal·lacions elèctriques vinculades als sistemes de reg i embassaments i basses de regulació.
Una vegada comprovat que compleixen les condicions d’admissibilitat indicades en les bases reguladores de l’Ordre s’ha concedit un total de 83 ajuts a Comunitats de regants pels esmentats imports d’inversió i subvenció per a les anualitats de  2019, 2020 i 2021. Val a dir que el 74% de l’import d’ajut total (8.074.774,45€) és per a obres de modernització integral i el 26% de l’import d’ajut total (3.151.050,32€) per a obres de millora i modernització.

Autor:

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.