La CUP de la Ràpita ha sorprés aquest matí  de Diumenge de Rams amb el comunicat en el qual anuncien la renúncia a  presentar-se a les eleccions municipals del proper mes de maig, un cop reunida l’assamblea local. Des de la formació anticapitalista argumenten la “necessitat de consolidar l’assemblea” i “motius personals” d’alguns dels seus membres. Per estos motius, consideren que el més important és reforçar la seves bases socials abans d’aconseguir representació política.

Al llarg de l’any passat, el grup de suport de la CUP a la Ràpita es va anar consolidant fins presentar-se com a assemblea i poder anunciar, al novembre de 2018, una candidatura encapçalada per la periodisita Núria Subirats. Poc després, es va anunciar la sortida de qui eren número 2 i 4, Josep Celades i March Duch. Ara, poc més d’un mes pels comicis, la CUP anuncia que plega i deixa més espai per les altres tres forces independentistes que es presenten a la població del Montsià: Esquerra Republicana, Junts per la Ràpita i La Ràpita per la República.

El comunicat en qüestió diu el següent: