L’Embarcador d’Amposta ha estat el lloc escollit per a presentar els quatre grans eixos que conformen les polítiques ambientals del programa de Junts per Catalunya a les Terres de l’Ebre. El número 2 de la llista per Tarragona, Ferran Bel, ha assegurat que “anirem a Madrid a fer una política activa que reivindiqui totes aquelles qüestions ambientals que històricament han preocupat a les Terres de l’Ebre“.

En aquest sentit, Bel ha detallat que “l’actual cabal ambiental per al riu Ebre és insuficient” i per aquest motiu “reivindicarem la necessitat d’aplicar un cabal mínim que garanteixi la subsistència del Delta de l’Ebre”. De fet, la regressió del Delta de l’Ebre ha estat un dels punts on el candidat ha posat més èmfasi. Segons Bel, “ja és hora que s’apliquin totes aquelles accions necessàries per a posar solució a la problemàtica de la regressió”.

En aquest cas, a hores d’ara ja existeixen projectes concrets, com el presentat recentment per l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, que “necessiten del suport econòmic corresponent per a iniciar-se i començar a posar fre a una qüestió que, any rere any, s’agreuja encara més”. En aquesta mateixa línia, Bel també ha reclamat la necessitat d’executar les inversions necessàries per a la costa de la demarcació. De fet, Bel ha denunciat que “al llarg dels últims anys el pressupost per actuacions de manteniment per a la costa de la demarcació s’ha reduït de forma escandalosa”.

Descontaminació de Flix i planta Castor

Bel ha qualificat “d’escàndol” el fet que les obres de descontaminació del pantà de Flix hagin estat parades durant 3 anys i ha assegurat que “des de Junts per Catalunya seguirem vetllant per a què finalitzin els treballs de descontaminació”. En el cas del Càstor, Bel afirmat que “aquesta planta, proposada pel PSOE i executada pel PP, no s’hauria d’haver realitzat mai” i ha finalitzat manifestant que “ara estem pagant aquesta desastrosa gestió entre tots i totes amb els nostres impostos”.

Finament, el candidat ha detallat la necessitat de treballar per a la reforma del reglament d’inundabilitat el qual, actualment, limita el creixement de les ciutats i té afectacions i casos concrets tant a Tortosa com a Amposta. Bel ha detallat que “no té sentit que aquest document tracti a totes les ciutats de l’estat espanyol de manera homogènia”.

Bel ha estat acompanyat pels candidats Josep Sancho i Tere Moya, i també per l’alcaldable d’Amposta, Manel Masià. De tota manera, Bel ha volgut posar en valor la figura de Josep Rull. Per a Bel, “Rull coneix perfectament totes aquestes necessitats del territori atès el seu compromís constant amb les Terres de l’Ebre”. Bel també ha recordat que és una “distorsió democràtica” que a hores d’ara Rull no pugui estar present en aquesta campanya.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.