Una de les sorpreses que poden donar aquestes eleccions generals és el resultat del partit animalista, PACMA, segons la macroenquesta del CIS, aquest partit pot treure un escó per la circumscripció de Barcelona. És a dir, un escó a Catalunya. L’enquesta també li dóna la possibilitat de treure’n 1 altre escó per València. Cal recordar, que en les darreres Eleccions Generals va estar a punt de treure un escó per Andalusia. Aquest fet pot indicar que probablement i després que l’enquesta del CIS els hi doni la possibilitat de treure escons la possibilitat que siguin més de dos sigui molt elevada.

Entre la informació que ens dóna l’enquesta del CIS, hi han dades molt curioses que donen moltes possibilitats a què això passi. Així entre aquestes dades tenim per exemple: que la intenció de vot directa, és a dir, de votant que ja han manifestat votar al PACMA a Catalunya és quasi semblant al PP, 1,5 punts al PACMA i un 1,7 al PP i 1,5 a VOX. Per tant, la possibilitat que tregui un escó és tan elevada com que la tregui el PP i VOX. Sens dubte si es confirma l’enquesta serà la gran revelació d’aquestes Generals.

Una altra dada que ens dóna l’enquesta que entre els que dubten a votar entre el PSC i a una gran part que estan dubtant entre el PACMA. Aquest fet, dóna més possibilitats al partit animalista a treure un escó per Catalunya si es decanten finalment per aquest partit. En contrari comportaria possiblement un empat entre ERC-PSC.

El fet, és que observant les dades del CIS, cada cop hi ha un canvi sociològic en la societat catalana a favor dels drets d’animals. Un canvi sociològic que també és cert és en l’àmbit mundial, abanderats per pensadors i informes científic en la qual estableixen que els animals tenen consciència com els humans. Entre aquests pensadors en l’àmbit mundial destaca l’historiador israelià Harari Juval.

Per acabar serà interessant com evoluciona el vot del partit animalista a les Terres de l’Ebre, un lloc on la tradició taurina està molt arrelada però que cada cop hi ha més gent que està en contra del sacrifici animal. Un dubte, que sortirem el pròxim 28 abril.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.