L’embarcador de Tortosa ha estat el lloc escollit per a la presentació de les candidatures de Junts per Catalunya per a les eleccions al Congrés i al Senat del proper 28 d’abril.

Una candidatura que, en el cas del Congrés, ve marcada per l’absència del cap de llista per Tarragona, Josep Rull, el qual a hores d’ara es troba en condició de pres polític a Soto del Real. Ferran Bel, el número 2 de la llista, ha destacat que “la seva absència és una distorsió democràtica en aquest procés electoral” i ha afegit que “en tot cas, aquesta situació ens motiva encara més per seguir treballant amb fermesa i amb la voluntat de fer arribar la seva veu als diferents municipis i comarques de la demarcació de Tarragona”.

En el marc de la presentació, Bel ha subratllat que “l’autèntic vot útil en clau catalana i en la defensa dels interessos de les Terres de l’Ebre és el de Junts per Catalunya”. De fet, Bel ha posat en valor la tasca realitzada durant aquests anys al Congrés i al Senat i ha detallat que “volem seguir treballant per reivindicar les millores imprescindibles per al desenvolupament social i econòmic del nostre territori, i per aquelles problemàtiques que ocupen i preocupen als veïns i veïnes de les Terres de l’Ebre”. Exemples d’aquestes millores, reivindicades històricament, són les infraestructures viàries i ferroviàries, posant èmfasi amb el Corredor Mediterrani, la defensa del cabal ambiental del riu Ebre, la descontaminació de Flix i la lluita contra la regressió del Delta de l’Ebre.

Per la seva part, el cap de llista pel Senat, Hèctor López Bofill, ha destacat que “ens presentem a les eleccions per anar a Madrid a fer política, per treballar per la prosperitat i el benestar de la nostra demarcació. Tot sense oblidar-nos de l’excepcionalitat del moment i el nostre front comú en contra de l’aplicació del 155”.

Més enllà de les qüestions programàtiques, que es donaran a conèixer en breu, l’acte a l’embarcador de Tortosa ha servit per a presentar les persones que formen part de les candidatures al Congrés i al Senat. Bel ha posat en valor “la transversalitat del grup que integra les llistes de Junts per Catalunya amb un equip que representa i recull sensibilitats territorials i ideològiques de les Terres de l’Ebre, el Baix Penedès i el Camp de Tarragona”.

Així doncs, i seguit de Ferran Bel, les següents places de la candidatura les ocupen Aurora Masip, Montserrat Vilella, Esther Flaucher i Jordi Malrès. També, com a suplents, la llista es completa amb Bàrbara Flores, Marc Vinya, Ferran Bladé, Teresa Moya, Anna Magrinyà i Joaquim Miralles. Finalment, en el cas del Senat, seguit de Hèctor López Bofill, la llista es concreta amb Assumpció Castellví i Jordi Sendra.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.