Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra adscrits a l’Àrea Regional de Trànsit van detenir el passat 29 de març tres homes de 30, 33 i 39 anys, nacionalitat búlgara i veïns de Sagunt (València), com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força de nou catalitzadors de vehicles.

Els fets van ocórrer la matinada del mateix dia 29 quan els agents que es trobaven realitzant un control de trànsit a la carretera N-340, sentit sud, dintre del terme municipal d’Amposta, van observar un vehicle turisme que s’apropava a gran velocitat en direcció al control.

Aproximadament uns cent metres abans d’arribar a la posició dels policies, el vehicle va frenar bruscament, va fer un canvi de sentit i va continuar la marxa en sentit Barcelona amb la clara intenció d’eludir el control policial.

Una de les patrulles va iniciar el seguiment del vehicle escàpol que circulava a gran velocitat i de manera temerària. Al mateix temps els agents observaven com els seus ocupants anaven llençant el que semblaven peces metàl·liques per les finestres.

Finalment els agents van poder aturar el vehicle i van identificar els seus tres ocupants. En el transcurs de l’escorcoll van localitzar sis catalitzadors i diverses peces d’automòbil, així com altres ferramentes.

Altres tres catalitzadors més van ser localitzats a la carretera on havien estat llençats durant la fugida.

Els homes, que encara portaven les mans brutes de grassa, no van donar cap explicació convincent als policies sobre la procedència dels catalitzadors, per la qual cosa van quedar detinguts.

Un cop realitzades gestions per determinar la procedència dels nou catalitzadors recuperats, va resultar que aquests havien estat sostrets hores abans d’una empresa de reciclatges ubicada a la comarca del Montsià, per la qual cosa van ser retornats al seu legítim propietari.

Els detinguts, dos d’ells amb nombrosos antecedents policials per delictes contra el patrimoni, van passar a disposició del jutjat d’instrucció de guàrdia d’Amposta i es va decretar la seva llibertat amb càrrecs”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.