ACN (Alfara de Carles) – El torero tarragoní Rubén Marín ha denunciat a l’Ajuntament d’Alfara de Carles (Baix Ebre) per autoritzar “espectacles taurins amb públic” a la Ramaderia Mur del mateix municipi.

Segons la denúncia, admesa a tràmit pel jutjat contenciós 2 de Tarragona, els ramaders segueixen venent paquets adreçats a turistes que visiten la Costa Daurada, sobretot russos, que inclouen, sota la denominació de “corrida“, temptejos de braus amb toreros novells i cavalls, espectacles flamencs i dinar.

Un vídeo d’una d’aquestes pràctiques l’estiu passat, gravat pels propis assistents, s’ha presentat com a prova. L’any 2016, una sentència ferma del contenciós de Barcelona declarava il·legal aquests temptejos de bravura dels animals amb públic, però fa dos anys la ramaderia Mur d’Alfara de Carles va ser expedientada pel Departament d’Interior per seguir celebrant-los.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.